Големият християнски празник – Великден

Пролет е! Природата се пробужда жадна за живот, а учениците все още лениво и недоволно влизат в училището. Питам се дали не можем да сме по- усмихнати и по-позитивни, за да ни е пролетно. Този сезон олицетворява младостта в човешкия живот. Изпълнена с енергия, пролетта ни носи нови надежди и сили за нови мечти. Във въздуха се носи аромат на цветя и свежест. Сякаш се ражда нов живот,всичко се пробужда след тежката и уморителна зима. Едно от най – прекрасните неща са мечтите, които се пробуждат с пролетта. Те носят нова вяра в доброто и красивото. Като че ли идва ново начало, ново щастие. Никой не знае какво точно ще се случи, просто пролетната атмосфера закачливо го загатва.

Идва и големият християнски празник – Великден. Мисля си, че хората трябва да бъдат по- добри, да живеят по – спокойно, да се радват на това, което имат и да търсят единствено нови приятели, за да бъде споделена радостта от това, че ни има и сме тук, в България.

В училище всичко е някак монотонно, сиво и еднообразно и някак ми липсва жизнеността на младите хора с положителни емоции и с пролетно настроение. Идва Великден, предстои ваканция, а радостта липсва. Клуб „Да съхраним българското” с ръководител г-жа Руми Стаменова поиска да зарадва всички с традиционно Великденско кътче и да създаде настроение за идващите празници. Момичетата и момчетата от 10В клас украсиха с голям ентусиазъм фоайетата на етаж 300 и етаж 500, накичиха по едно Великденско дърво и „намигнаха” на всички ученици за пролетно настроение и нови надежди. Бих заключила с народния израз „Хубав ден Великден, дваж по- хубав Гергьовден”

С пожелания за светъл празник: Госпожа Стаменова, главен учител по БЕЛ

IMG_20180327_123818296_HDR(1) IMG_20180327_123737586_HDR(1) ПГ 019 ПГ 018 ПГ 017 ПГ 016 ПГ 015 ПГ 014