Състезание по роботика в ТУ София-2017

1

На традиционните „Дни на роботиката“  под егидата на факултета по Автоматика на Техническия университет – София, отборите на ПГЕА се представиха убедително.

По време на конферентната част  на 20.03.2017 г. учениците Иван Димов от 10 Б клас и Никол Николова от 8 г клас изнесоха презентация на тема „ Обектно ориентирано образование на базата на състезателни роботи“. Логистична подкрепа оказаха Натали Йорданова от 11 д клас и Калоян Крумов от 10 Г клас. Ръководител на екипа – Дора Маркова – преподавател по БЕЛ.

На 21.03.2017 г. се състоя състезателната част на мероприятието. В дисциплината „ Следване на линия“ в надпревара с над 20 отбора, отборите на ПГЕА спечелиха:

–   I отбор с капитан Теодор Трайков от X б клас – I място.

–   II отбор с капитан Стивън Желев от X б – II  и III място.

Съдействие на състезателите оказваха Евелина Жотева XI д клас, Стефани Жотева 8 г клас, Любомир Недялков от X б.

Ръководител на екипа – инж. Боряна Радева, преподавател по програмиране.

Благодарим на всички учители, които проявиха толерантност по време на подготовката на отборите.  Благодарим на директора на ПГЕА инж. Филип Филипов за указаната подкрепа.

Състезанията продължават. Тече усилена подготовка за националното състезание на „Робо-лига България“ в рамките на „Аз, Инженерът – 2017“ на 06.04.2017 г. в Интер Експо Център.

 

2