ДАНИЕЛ КИСЬОВ ПРИКЛЮЧИ НИВО "БРОНЗ" В НАГРАДАТА

През октомври Даниел Кисьов от XII B клас приключи приключенското си пътуване в планината заедно с група ученици от частното училище „Дрита“.

То бе финалният етап от работата му в рамките на програмата за личностно развитие за „Международната награда на херцога на Единбург“ в ниво „Бронз“. Абитуриентът от ПГЕА прие участието си в тази програма като предизвикателство към самия себе си – възможност да определя цели, да се мотивираи в постоянство да се развива в трите направления: умения, физическа активност и доброволчество.
В направлението „Умения“ Даниел се занимаваше в продължение на шест месеца с диагностика и сглобяване на компютърен хардуер под ръководството на квалифициран инженер-специалист като ментор. В направление „Физическа активност“ ученикът си постави цели да усъвършенства способностите си в баскетбола, а в „Доброволчество“ помагаше на медицинския специалист в училището за техническо въвеждане на данни и разработка на презентации на здравни теми.
За Приключенското пътуване, което е един ден и една нощ в планината, г-н Кисьов открои своята равносметка: „То бе като тест за мен до колко съм се научил от една страна на самостоятелност да се справям с трудностите, от друга – да бъда част от екип и взаимно да решаваме общи проблеми. Обогатява и самият контакт с естествената природа, изпълнихме се с положителни емоции като младежка група.“
Лидер на Даниел в Наградата е Бранимир Тасков. След като оформи всички свои онлайн доклади и приложи нужните доказателства в системата на Наградата, Даниел Кисьов ще получи своя приз за постигнатото ниво –сертификат и значка. Това ще стане на официална церемония, която ще се състои на 10 януари 2018 г. Патрон на българското представителство на Международната награда на херцога на Единбург е лично Президентът на РБългария. Именно той ще връчи наградите на младежите.

Даниел Кисьов в планината