Ежегодни стипендии на БЧК и Мото-Пфое

ШЕСТА ТЕРИТОРИАЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ КЪМ СТОЛИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК

Здравейте,
Казвам се Долли Петрова и съм ръководител на Шести териториален център на Столичната организация на БЧК. Пиша Ви по повод традиционната инициатива на Мото-Пфое и Български червен кръст „С тениска на бала”.
Идеята

От 1997 г. насам Мото-Пфое подпомага абитуриенти-сираци с помощта на столичната организация на БЧК. От модно ревю, набиращо средства за бала им, инициативата еволюира през последните три години в кауза за тяхното образование, позволявайки както на повече нуждаещи се, така и на повече дарители да се включат.

През 2013 г. един цял випуск абитуриенти от Пирот отиде на бала с тениска, вместо с рокля или костюм, и дари спестените пари на деца в неравностойно положение. Година по-късно, в България, Мото-Пфое превърна примера им в програмата #steniskanabala– за по-нататъшното образование на абитуриентите-сираци.

Със събраните средства от закупуването на тениски, всяка на стойност 20 лева, се осигуряват стипендии в размер на 2000 лева за първата година на обучение във висше учебно завадение. За да получи стипендия абитуриентът трябва да отговаря на следните критерии:  

1. Да е завършил тази година и да е приет във ВУЗ.

2. Към моментът на завършване на средното си образование да е сирак или полусирак, или да е настанен в приемно семейство и да получава грижа по смисъла на Закона за закрила на детето, или да е с двама неизвестни родители и да е възпитаник на дом за деца, лишени от родителска грижа.

3. Да е записал да продължава образованието си във ВУЗ в рамките на текущата година, в която е получил диплома за завършено средно образование.

Тук може да намерите и регламента за участие.

http://www.steniskanabala.bg/resources/reglament.pdf

За повече подробности посетете сайта :

http://www.steniskanabala.bg/#nachalo

За да можем от БЧК да се свържем с всеки абитуриент, отговарящ на условията за стипендия, моля да ми предоставите имената и телефонен номер за контакт на учениците от 12-ти клас, които отговарят на по-горе публикуваните условия.

Ако решите да се включите в инициативата и чрез закупуване на тениски, моля да се свържете с мен на телефон 0894 422555, за да ви съдействам за организацията и получаването им.

Поздрави

Долли Петрова